FC Groningen speelt in spannende wedstrijd gelijk tegen AZ

FC Groningen heeft weer een punt toegevoegd aan het totaal. In het Noordlease stadion werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Een prima resultaat voor de ploeg van Ernest Faber.

Meer verdiende de thuisploeg eigenlijk ook niet. AZ was de baas in de eerste helft en dat resulteerde in een aantal grote kansen voor de ploeg uit Alkmaar. Sergio Padt hield FC Groningen knap op de been met onder meer reddingen op pogingen van Van Overeem, Till en Weghorst. Vlak voor de rust was het dan toch raak. Een schot van Alireza Jahanbaksh werd van richting veranderd en via de paal viel de bal binnen: 0-1.

In de tweede helft was de FC een stuk sterker. De ploeg was veel gevaarlijker. Vooral Mahi zorgde voor veel dreiging. Hij maakte ook de gelijkmaker, die snel na de rust viel. Doan werd onderuitgetrokken in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. De Marokkaanse aanvaller schoot raak via de hand van Bizot. In het vervolg ging het spel op en neer. Beide ploegen waren dreigend, maar tot een treffer kwamen ze niet meer.