Voormalig FC Groningen-speler nieuwe trainer Jong Almere City FC

Ivar van Dinteren wordt de nieuwe trainer van Jong Almere City FC. De oud-speler van FC Groningen volgt René Koster op bij de ploeg die uitkomt in de derde divisie, net als FC Groningen onder-23.

Van Dinteren kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. "Dit is voor mij de juiste stap op het juiste moment. Deze uitdaging kwam voorbij en past perfect in het plaatje. Ik hoop hier de volgende stap te kunnen zetten in mijn ontwikkeling als trainer", aldus Van Dinteren op de officiële website van Almere City FC.

De 38-jarige oefenmeester begon zijn trainerscarrière in de Verenigde Staten. Bij de Dayton Dutch Lions, de club waar hij zijn actieve voetbalcarrière beëindigde, zette hij in 2010 de Youth Academy op. Tevens werd hij er jeugdtrainer, om een jaar later als coach van het eerste elftal aan de slag te gaan. In 2013 maakte hij de overstap naar PEC Zwolle, waar hij achtereenvolgens de B1 en A1 onder zijn hoede had. Tevens was hij assistent bij de beloftenploeg.

"Ik heb veel geleerd in Amerika en ook mijn periode in de jeugdopleiding van PEC Zwolle was bijzonder nuttig", geeft hij aan. "Daarna heb ik een stap terug gedaan en ben ik bij Hoofdklasser SDO uit Bussum aan de slag gegaan. Daar ben ik trainer van het eerste elftal en Hoofd Opleidingen. Ik zie de kans bij Almere City FC als een mooie uitdaging. De club is jong en ambitieus. Dat geldt ook voor mij. Op papier is het dus een goede match", besluit Van Dinteren, die tussen 1997 en 2000 tot 53 wedstrijden voor FC Groningen kwam.

Lees meer:
0 reacties