Kritiek op spel FC Groningen: ''Uiteindelijk is de klant koning''

Na een hele matige eerste helft hield FC Groningen zondag ternauwernood een punt over aan het duel met AZ. Het publiek was niet blij en er zal iets moeten veranderen bij de Groningers.

"Ik zag helemaal geen plan in de eerste helft. Groningen wilde ongetwijfeld winnen, maar dat doe je toch niet door volledig in te zakken? Je moet het publiek bovendien iets bieden, al helemaal nu het stadion bij lange na niet vol zit", vertelt journalist Jan Mennega in het Dagblad van het Noorden.

"Daarom kon ik het fluitconcert bij rust wel begrijpen. Net als het applaus na afloop. De supporters hebben opnieuw aangegeven hoe ze Groningen graag zien spelen. En uiteindelijk is de klant koning."

Een verdedigend Groningen werd in de eerste helft weggespeeld. ,,Als je dan toch achterover hangt, is het belangrijk om consequent en goed te blijven dekken. Maar ze hadden totaal geen grip op de aanvallers van AZ. Jahanbakhsh voorop. Django Warmerdam kreeg geen vat op hem, al had dat ook te maken met de niet meelopende Oussama Idrissi, die speelde als een alibi-verdediger."

 

Lees meer:
0 reacties