17-jarige jongen die Jetro Willems sloeg staat voor de rechter

Jetro Willems werd door één van zijn eigen 'fans' aangevallen
Jetro Willems werd door één van zijn eigen 'fans' aangevallen Foto: © Pro Shots

Het was een van de meest bizarre momenten van dit seizoen. Tijdens de wedstrijd FC Groningen - FC Heerenveen (0-2) werd Jetro Willems uit het niets geslagen door iemand in de tribunes. Volgens RTL Nieuws krijgt de boosdoener vandaag zijn straf te horen.

Voor dit incident was de vader van de klapgever al het veld opgelopen. Willems ging naar de fans toe om hen proberen te kalmeren. Toen haalde de 17-jarige 'supporter' ineens uit naar de oud-PSV'er. Wouter Gudde, directeur van FC Groningen keurde deze actief direct af. "Hersenloze imbeciel, we hopen dat hij de hoogste straf krijgt die je kunt verdienen."

De vader kreeg een taakstraf van dertig uur, een stadionverbod van 12,5 jaar en een boete van 450 euro. Dit verbod werd vervolgens nog verdubbeld door de Groningers. De jongen die vandaag terecht staat kreeg ook al een stadionverbod van 10,5 jaar en een boete van 250 euro. Ook hij mocht van FC Groningen dubbel zo lang niet meer in het stadion komen. Omdat hij minderjarig is krijgt hij na de eerste 10,5 jaar wel mogelijk weer de kans om te worden toegelaten. Vandaag staat hij voor de kinderrechter. Wat zijn straf wordt is nog niet bekend.

Update: Hij heeft een leerstraf van 35 uur gekregen.

Lees meer:
0 reacties