2021/2022 Seizoensoverzicht FC Groningen

Jørgen Strand Larsen
Jørgen Strand Larsen Foto: © Pro Shots

FC Groningen eindigde op een twaalfde plaats. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat is het tijd om terug te blikken aan de hand van de statistieken van afgelopen seizoen. Deze statistieken zijn gebaseerd op de Voetbal API van Sportmonks.

Na negen overwinningen, negen gelijke spelen en zestien verliespartijen eindigde FC Groningen het seizoen met 38 punten. Opvallend is dat van de negen overwinningen de meeste werden behaald in uitwedstrijden. De Groningers wonnen namelijk vier wedstrijden in de Euroborg en vijf uitwedstrijden. Van de negen gelijke spelen werden er zes in eigen huis behaald en drie in uitwedstrijden. Zeven van de verliespartijen vonden plaats in de Euroborg terwijl er negen in andere stadions verloren gingen.

Van de 41 gescoorde doelpunten wist Groningen er minder dan de helft in de thuishaven te scoren. Slechts 18 keer (43,90%) scoorde de ploeg van Danny Buijs namelijk in de Euroborg. Terwijl in uitwedstrijden 23 (56,10%) keer werd gescoord. De tegendoelpunten werden voornamelijk geïncasseerd in de uitwedstrijden. Namelijk 21 (38,18%) tegendoelpunten in eigen huis tegenover 34 (61,81%) in uitwedstrijden. Gemiddeld wist de ploeg 1,21 keer per wedstrijd te scoren. Thuis lag dit gemiddelde op 1,06 en uit op 1,35. Qua tegendoelpunten lag het gemiddelde op 1,62 per wedstrijd. Thuis was dit 1,24 en in uitwedstrijden lag het gemiddelde op 2,00 doelpunten per wedstrijd.

In totaal wist de trots van het Noorden vier keer de nul te houden. Drie keer in eigen huis en één keer in een uitwedstrijd. De Groningers kwamen in negen wedstrijden niet tot scoren. Dit kwam vaker voor in eigen huis (vijf keer) dan in uitwedstrijden (vier keer). De Groningers kregen één penalty welke dan ook werd benut. in het laatste kwartier wist de ploeg de meeste doelpunten te maken, dit waren er negen (22%). De meeste tegendoelpunten werden geïncasseerd in het kwartier voor rust en het laatste kwartier van de wedstrijd; in beide gevallen elf doelpunten(20%).

Al met al had FC Groningen gemiddeld 49,06% van het balbezit in de 34 wedstrijden. De Groningers kregen 55 gele en 5 rode kaarten. Deze kaarten kwamen voort uit 356 overtredingen; gemiddeld 10,47 overtredingen per wedstrijd. In totaal werden er 582 tackles ingezet (17,12 per wedstrijd).

Het totaal aantal corners lag op 140 wat een gemiddelde van 4,12 corners per wedstrijd is. Daarnaast werd er 143 keer op doel geschoten (4,21 per wedstrijd) en 250 keer werd er geschoten zonder het doel te raken.

Het gemiddelde cijfer van alle FC Groningen spelers volgens Sportmonks is een 6,58.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties