Aanvaller Ryan Metu tekent contract tot medio 2026 bij FC Groningen

Opleidingsspeler Ryan Metu heeft zijn eerste contract getekend bij FC Groningen. De overeenkomst van de aanvaller van FC Groningen onder-16 gaat op 29 augustus in, een dag na zijn 15e verjaardag. Metu tekende onlangs in het bijzijn van zijn familie in Euroborg een contract tot 30 juni 2026, zo meldt FC Groningen op de clubwebsite.

Hoofd jeugdscouting Arno de Jong vertelt waarom de jonge Metu een contract heeft mogen tekenen bij FC Groningen. “Ryan is een speler met heel specifieke aanvallende kwaliteiten, namelijk een tegenstander makkelijk kunnen passeren in de één tegen één en hij heeft scorend vermogen. Dit contract is een beloning voor zijn ontwikkeling tot nu toe en we gaan er samen met alle trainer/coach/managers en specialisten alles aan doen om Ryan zo goed mogelijk te faciliteren zich verder bij ons te ontwikkelen.”

“Binnen de Opleiding is het altijd een bijzonder moment wanneer spelers hun eerste contract kunnen tekenen en helemaal als het een speler is uit onze eigen regio,” vervolgt De Jong. “We willen graag dat de beste spelers uit onze regio daadwerkelijk bij FC Groningen spelen. Ryan is daar een uitstekend voorbeeld van.”

Lees meer:
0 reacties