Advies voor Dick Lukkien: "Daar moet hij voor gaan zorgen."

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Oud-speler van FC Groningen Rob McDonald is tegenwoordig analist voor Het Dagblad van het Noorden en zag de degradatie al vroeg in het seizoen aankomen. Hij denkt te weten wat nieuwe trainer Dick Lukkien anders zal moeten doen volgend seizoen.

Waar het volgens de oud-speler aan ontbrak bij zijn eigen club weet hij wel. "Er is nooit duidelijkheid gegeven aan de spelers. Onder Frank Wormuth was er al onduidelijkheid over het systeem en de namen die daarbij hoorden en dat is steeds boven de ploeg blijven hangen. Er waren geen vastigheden, er was geen eigen dna, geen herkenbaarheid. Dat voelen spelers ook. Er is daardoor nooit vertrouwen opgebouwd binnen het team. Ik zou Dick Lukkien voor volgend seizoen willen meegeven dat hij moet zorgen voor een eigen identiteit. Dat geeft zoveel voordelen en zorgt vooral voor duidelijkheid. Het is ook veel gemakkelijker scouten. Je weet precies welke spelers erbij passen en je moet halen. Dat ontbrak er ook aan dit seizoen."

Dit seizoen wil de analist absoluut niet weer beleven. "Ik ken veel supporters en vrijwilligers. Als ik het stadion binnenkom, voel ik de pijn. Ik denk ook dat de afstand tussen de directie en de mensen te groot is. Oke, ik weet wel, voetbal is big business, maar dan kan je nog wel dicht bij elkaar staan. Dat gebeurt bij een grote club als PSV ook, dus waarom zou dat niet bij FC Groningen kunnen?"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand