'Als je naar bed gaat, spookt dat nog wel eens door je hoofd''

Na een allesbepalende interlandweek zal de Eredivisie dit weekend weer hervat worden. FC Groningen krijgt zondagmiddag AZ Alkmaar op bezoek in eigen huis. 

Ondanks de interlandperiode werd er in Groningen afgelopen week gewoon getraind. ''Het is altijd een lastige week met een minder grote groep. Het betekent echter niet dat je minder hard hoeft te trainen", zegt aanvoerder Sergio Padt tegen RTVOOG.

Doelman Padt hield een slechte gevoel over aan de laatste wedstrijd voor de interlandperiode waarin in de slotfase verloren werd van PEC Zwolle. "Als je naar bed gaat, spookt dat verlies nog wel eens door je hoofd. Dat is vervelend. Nu moeten we echter de volledige focus leggen op de wedstrijd tegen AZ."

Zondagmiddag draagt Sergio Padt, net als alle aanvoerders in de Eredivisie, een regenboogband ter promotie van meer diversiteit in het voetbal. De band zou tevens de drempel voor homoseksuele voetballers moeten verlagen om publiekelijk uit de kast te komen. "Het is niet een geval wat ik dagelijks meemaak", zegt Padt, die aangeeft niet te weten hoe hij zou reageren als een teamgenoot verklaarde homoseksueel te zijn. "Je zou zo'n iemand als team zo goed mogelijk moeten proberen op te vangen. Ik heb er alleen nu geen antwoord op, omdat ik er zelden mee in aanraking kom."

Lees meer:
0 reacties