"Als supporter van FC Groningen kun je je nu alweer zorgen maken"

FC Groningen speelde zondagmiddag in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Willem II en daardoor staat de ploeg van trainer Dick Lukkien na drie competitiewedstrijden op een teleurstellende zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Willem van Hanegem maakt zich zorgen.

"Die ploeg betaalt nog salarissen die horen bij een eredivisieclub, las ik", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Dat is dan ook alles wat daar nog met de eredivisie te maken heeft, want het was zo slecht dat je er tranen van in de ogen kreeg. En erger nog, ik zag spelers - en niet eentje of twee - echt gewoon lekker terugsjokken na balverlies", aldus Van Hanegem, die weet dat het verwachtingspatroon hoog is in Groningen.

"Dick Lukkien is aangesteld om ze terug te brengen. In Emmen waren ze dol op die trainer, al degradeerde hij ook gewoon twee keer uit de eredivisie. En als spits hebben ze ene Kevin van Veen, die ergens in het buitenland een paar goals heeft gemaakt en met veel poeha binnen is gekomen|, vervolgt hij. "Er waren allerlei kenners die net als hijzelf voorspelden dat die gozer er meer dan dertig zou gaan maken. De teller staat nog op nul, maar ik zag vooral een speler die maar wat deed. Als supporter van Groningen kun je je nu alweer zorgen maken", besluit Van Hanegem realistisch.

Lees meer:
0 reacties