Amateur weigerde contract bij FC Groningen: "Weegt gewoon zwaarder"

Floris van der Linden (Spakenburg) in actie tegen PSV
Floris van der Linden (Spakenburg) in actie tegen PSV Foto: © Pro Shots

Er had weinig aan gescheeld of de meest opmerkelijke transfer van dit seizoen kwam op naam van Floris van der Linden, de aanvaller van Spakenburg die niet tekende bij FC Groningen.

De aanvaller maakte in het bekerduel tegen de Groningers zoveel indruk dat hij op een aanbieding kon rekenen bij de man die in het dagelijks leven werkzaam is in de financiële dienstverlening. Tegenover Voetbal International geeft hij aan dat in juni bericht kwam of hij een overstap zag zitten. "Vrijdag 2 juni zou ik op vakantie gaan, een dag daarvoor ben ik met mijn vader naar Groningen geweest en heb ik gesproken met Wouter Gudde (algemeen directeur, red.) en Dick Lukkien (trainer, red.)."

Zelf verwachte hij niet dat de club zich zou melden. "Nee, ik had niet verwacht dat een club als Groningen voor me zou komen, maar ik had een paar weken de tijd nodig om hierover na te denken, omdat dit geen beslissing is die je zomaar even neemt. Ik heb mezelf afgevraagd wat ik belangrijk vind en wat mij gelukkig maakt, uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn huidige situatie gewoon beter bij mij past."

Toch was er wel twijfel en was er de overweging om het toch te doen bij Van der Linden. "'Ik heb vaak tegen mezelf gezegd: ik ga het gewoon doen. Aan de ene kant kun je je jongensdroom waarmaken, maar op het andere moment dacht ik er weer anders over. Ik heb écht getwijfeld. Ik ben wel eens vaker gepolst door een profclub, maar die werden nooit zo concreet als Groningen. Dat ik uiteindelijk nee heb gezegd, had ook niets te maken met of ik eerste of tweede spits zou worden. De combinatie werk/privéleven weegt voor mij gewoon zwaarder. Uit de mooie woorden van Groningen sprak wel veel vertrouwen, daar ben ik ze zeer dankbaar voor", besluit Van der Linden.

Lees meer:
0 reacties