Arne Slot complimenteert FC Groningen: "Verrast door kwaliteit"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot was verrast door de tegenstand die FC Groningen donderdag bood in de halve finale van de KNVB Beker bij Feyenoord (2-1). Dat vertelt hij tegenover ESPN.

FC Groningen is dan weliswaar de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, toch deden zij het behoorlijk in de eerste helft en kwamen de Noorderlingen zelf op voorsprong via Laros Duarte. Na de rust wist Feyenoord de stand om te draaien via goals van David Hancko en invaller Ondrej Lingr. Feyenoord won dus alsnog van de Groningers, tot opluchting van Slot. “Dat lijkt me wel. We werden niet verrast door hun intenties, wel door de kwaliteit waarmee ze het uitvoeren. We hadden last van hun fanatisme en agressie bij het drukzetten en zij pakten ons meerdere keren de bal af.”

Bij de 0-1 werd de bal van richting veranderd door verdediger Thomas Beelen. Hij was na afloop schuldbewust. Slot neemt hem en al zijn andere spelers echter niets kwalijk. “Dat schot werd van richting veranderd. Dat is op dit moment geloof ik ook de enige manier waarop wij een goal zouden kunnen tegenkrijgen, want die krijgen we heel weinig. Maar hij zat er wel in. En ze waren ook daarvoor een aantal keren dreigend. Wij kregen ook wel wat kansen, maar het was niet goed de eerste helft.”

De invallers waren zeer belangrijk in deze wedstrijd voor de Rotterdammers, maar ook de basisspelers wil hij niet afvallen. “Ik denk wel dat die op hun tandvlees lopen. Ik zie heus wel dat Dávid Hancko wat vermoeider was dan in andere wedstrijden, maar iemand die al kampioen geweest is, accepteert geen nederlaag. Dat zegt veel over de mentaliteit van Dávid. De wissels vielen goed in, maar een aantal jongens dat begon, wou ook echt niet verliezen. Ze hebben een hekel aan verliezen en dat is een fijne eigenschap”, besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties