Bacuna: "FC Groningen is nog altijd een grote club in Nederland"

Leandro Bacuna
Leandro Bacuna Foto: © Pro Shots

Leandro Bacuna is blij om terug te zijn bij FC Groningen. Voor hem bestaat er geen mooiere club in Nederland en aankomend jaar keert hij met de Groningers terug op het hoogste niveau.

Bij Bacuna's eerdere club Reading kwam een les van zijn moeder van pas, zo laat hij weten aan Word Groter Magazine. “Lessen van mijn moeder: 'Op het veld telt leeftijd minder en hoef je niet onder te doen voor anderen.' Ik had mijn transfer op eigen kracht verdiend. Op de tweede training ging ik fel door op één van de ervaren verdedigers, beukte hem omver. Er ontstond wat gedoe, maar voor de jongens was het een signaal dat ik serieus voor mijn plek ging. Op zo`n manier kwam ik ook vanuit de Opleiding op jonge leeftijd in het eerste van FC Groningen.”

Over het huidige elftal zegt Bacuna: “We hebben een team waar veel jonge jongens vanuit de Opleiding doorbreken. Dat gaat met vallen en opstaan. Focus en hard werken is wat je in alle gevallen moet blijven doen! Na een moeilijk begin zijn we de weg omhoog ingeslagen en dat begint iedere wedstrijd weer met hard werken. De drive die ik bij Reading had om mezelf terug te knokken naar de Premier League heeft plaats gemaakt voor de drive om met FC Groningen terug te keren naar de Eredivisie. Voor mij is FC Groningen nog altijd een grote club in het Nederlandse voetbal.”

Lees meer:
0 reacties