Bacuna geeft faken van blessure toe: "Achteraf heb ik er spijt van"

Leandro Bacuna
Leandro Bacuna Foto: © Pro Shots

Leandro Bacuna, huidig speler van FC Groningen, vertelt in gesprek met Voetbal International over zijn avontuur bij Cardiff City. Bacuna geeft toe een leugen te hebben gebruikt, die hem achteraf veel problemen opleverde.

Na de degradatie uit de Premier League had Cardiff de intentie om zich te ontdoen van de middenvelder vanwege het aanzienlijke salaris dat hij ontving. Dat lukte uiteindelijk niet en zodoende werd hij op een later tijdstip uit het eerste team gezet. Om te vermijden dat hij met de beloften moest trainen, fakete hij toen een blessure.

"Dat heeft me dus flink belemmerd in de zoektocht naar een nieuwe club. Zelfs deze zomer was het nog zo dat clubs over die vermeende blessure begonnen. Achteraf heb ik er spijt van, ik had daar iets slimmer moeten zijn en gewoon moeten blijven trainen. Het is een foute keuze geweest", zo laat de ervaren speler optekenen.

Bacuna wil voor eens en altijd duidelijkheid scheppen. "Maar het is wel fijn om nu eens een keer naar buiten te brengen dat ik helemaal niet geblesseerd ben geweest, dan is dat verhaal ook maar eens uit de wereld. Ik heb in mijn loopbaan nog geen last gehad van serieuze blessures. Dat hoop ik zo te kunnen houden."

Lees meer:
0 reacties