Bacuna over transfer: ''Ik heb altijd al in de Premier League willen voetballen''

FC Groningen trainde gisteren voor de eerste keer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Langs de kant stond een opvallende bezoeker: Juninho Bacuna. De middenvelder verkaste vorige week naar Huddersfield Town. 

''De onderhandelingen zijn eigenlijk begin deze maand begonnen'', vertelt Bacuna voor de camera van FC Groningen TV. ''Eerst had ik een gesprek met de trainer van Huddersfield. Sindsdien is het een proces geworden en zijn de clubs gaan onderhandelen. Uiteindelijk zijn ze eruit gekomen. Voor de middenvelder is het een droom die uitkomt. ''Ik heb altijd al in de Premier League willen voetballen. Dat ik nu de kans krijg is mooi en ik zal me er nu moeten laten zien.''

Zijn broer Leandro kent de Engelse voetbalcompetitie. Hij sprak met Juninho over de transfer. ''Hij zei dat Huddersfield een club is die graag wil bouwen en graag in de Premier League blijven. Hij zei dat ik moest doen wat mijn gevoel zei. Hij vond het voor mij een goede stap om me door te ontwikkelen.''

Er waren ook mensen die vonden dat hij in Nederland moest blijven. ''Ik heb vaak gehoord dat een stap maken in Nederland beter was geweest. Maar een kans om naar een Premier League club als Huddersfield te gaan komt niet zo vaak. Als ik langer had gewacht waren er mogelijk clubs uit Nederland voor mij gekomen. Maar dan zou de kans om naar Huddersfield te gaan weg zijn. Ik heb er goed over nagedacht. Mijn gevoel zei uiteindelijk dat ik de goede beslissing heb genomen.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
za
18/02
FC Groningen
18:45
FC Emmen
za
25/02
FC Groningen
16:30
Excelsior
za
4/03
Feyenoord
20:00
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 18 -9 19
13 Vitesse 19 -12 19
14 Excelsior 18 -20 19
15 FC Emmen 19 -19 15
16 FC Volendam 18 -24 13
17 SC Cambuur 18 -18 12
18 FC Groningen 18 -19 12
Bekijk de hele stand