Blind over tijd in Groningen: "Wilde daar eigenlijk niet zijn"

Daley Blind bij Girona
Daley Blind bij Girona Foto: © Pro Shots

Daley Blind had het in zijn begintijd bij Ajax lastig. De verdediger werd al eens verhuurd aan FC Groningen, de club die hem ook heeft geprobeerd hem definitief binnen te halen. Daarnaast wilde ook SC Heerenveen hem graag overnemen, zo vertelt hij in de podcast SEG Stories van zaakwaarnemersbedrijf SEG. 

“Ik ben heel blij dat ik toen die stap naar Groningen heb gezet", begint Blind. "Ook daar hadden we toen een topjaar. We haalden volgens mij de play-offs en gingen bijna Europa in. Voor mij was dat ook een soort wake-up-call. Ik was bij Groningen, maar ik weet nog dat ik dacht: hier wil ik eigenlijk niet zijn."

 "Ik was daar op dat moment om mezelf te ontwikkelen, maar ik wilde niet in dat stadion blijven. Ik wilde naar een groter stadion. Ik wilde niet in die kleedkamer zitten, maar terug naar de kleedkamer van Ajax. Bij Ajax was alles toch net iets beter. Toen ik daar kwam was het wel het moment om mijn niveau te laten zien en terug te gaan naar waar ik naartoe wilde.”

“Na Groningen kwam ik terug bij Ajax en toen speelde ik ook niet, bleef ik eigenlijk in het tweede elftal. In het eerste halfjaar hebben Groningen en Heerenveen een poging gedaan om mij definitief over te nemen”, gaat Blind verder. 

Vader Danny Blind vond het geen slecht idee. “Hij zei: misschien moet je dat wel doen, want je komt hier niet aan de bak en je hebt laten zien dat je het niveau gewoon aan kan. Als je daar een paar jaar goed speelt, dan kun je weer een stap maken. Maar het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, dat was eigenlijk een soort van beangstigend gevoel. Dat was gewoon een no-go. Ik bleef gewoon zitten en wachten op mijn kans. Uiteindelijk kwam die met Frank de Boer”, besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties