Blokzijl geprezen om stormachtige ontwikkeling: "Positioneel en in duels"

Thijmen Blokzijl
Thijmen Blokzijl Foto: © Pro Shots

Enkele maanden geleden had bijna niemand in Nederland nog gehoord van Thijmen Blokzijl. Inmiddels is de 18-jarige verdediger een vaste kracht in de Groningse defensie.

Voetbal International ging in op het talent dat als een komeet de Eredivisie kwam ingevlogen, wiens toekomst wel eens heel mooi kan zijn.

In het interview schrijft Reon Boeringa: "De promotie van Dennis van der Ree naar de functie van hoofdtrainer is het laatste zetje geweest voor de rechtsbenige centrale verdediger. Onder de voormalige assistent is Blokzijl namelijk van meet af aan basisspeler. Inmiddels staat zijn competitiewedstrijdenteller op tien. Stuk voor stuk basisplaatsen. De kritieken zijn lovend."

Ook gaat de journalist in op zijn kwaliteiten die hem onderscheid van anderen: "Ten eerste omdat hij goed is waar een verdediger goed in moet zijn: voorkomen van gevaar. Dat Feyenoord afgelopen weekend grote moeite had met het openbreken van de Groningse defensie, viel voor een belangrijk deel te herleiden tot het gegeven dat Blokzijl samen met zijn maatje Balker uitstekend stond te verdedigen. Positioneel, en in duels."

Ook de wendbaarheid, timing en de harde tackle van Blokzijl worden geroemd. Daarnaast is zijn spel aan de bal ook zeer goed te noemen en wordt geschreven over zijn oplossing in voorwaartse richting.

Lees meer:
0 reacties