Blokzijl weg bij FC Groningen? "Dan ga je misschien naar FC Twente"

Thijmen Blokzijl
Thijmen Blokzijl Foto: © Pro Shots

FC Groningen verkeert in sportief zwaar weer. De noordelingen zijn na negentien competitiewedstrijden hekkensluiter. Een lichtpuntje is Thijmen Blokzijl, die op zeventienjarige leeftijd basisspeler is bij de Trots van het Noorden.

De centrumverdediger heeft echter nog maar een contract tot medio 2024 en lijkt voorlopig niet te gaan verlengen. "Dat heeft ook te maken met de positie op de ranglijst", zegt presentator Thijs de Jong bij Radio Milko. "Wat doe je als je een centrale verdediger bent en er is ook al interesse van grotere clubs voor hem? Je hebt nog een eenjarig contract en je weet dat je misschien volgend jaar wel in de Eerste Divisie gaat spelen. Je bent nu hot en dan ga je misschien wel naar FC Twente."

Journalist William Pomp van het Dagblad van het Noorden merkt dat FC Groningen de hand al een beetje op de knip hield bij de nieuwe aankopen deze maand. "Er moet het rampscenario rekening worden gehouden dat je degradeert, wat je miljoenen euro's gaat kosten", beseft hij. "FC Groningen is volgens mij ook geen FC Twente, waar 29.000 mensen blijven zitten in de Eerste Divisie. Ik vrees dat het hier heel hard richting maximaal 8.000 of 9.000 toeschouwers gaat."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties