Botteghin pakt Zilveren Schoen: ''Ik ben er heel dankbaar voor''

Eric Botteghin is al tweede geëindigd in het Voetballer van het Jaar-klassement van De Telegraaf. De oud-speler van NAC Breda veroverde daardoor de Zilveren Schoen.

Het is al de tweede keer dat hij in de prijzen valt in het klassement Voetballer van het Jaar. Als speler van FC Groningen legde hij twee jaar geleden beslag op de Bronzen Schoen. Botteghin speelde dit seizoen alle 34 wedstrijden voor Feyenoord en was een constante factor bij de landskampioen.

"Heel bijzonder", reageert de Braziliaan in De Telegraaf. "Ik had geen blessures en geen schorsingen, wat voor een verdediger altijd moeilijk is. Dit jaar lukte veel. Ik ben er heel dankbaar voor, dat ik gezond ben, geen blessures heb gehad en alles kon spelen. Maar het is niet uitzonderlijk voor mij. Als je mijn hele carrière ziet, dan speel ik altijd bijna alles."

Botteghin heeft onvergetelijke dagen achter de rug. Hij kroonde zich afgelopen zondag met Feyenoord tot landskampioen en genoot maandag van de huldiging op de Coolsingel. "Ik heb alles geprobeerd terug te kijken. Alle beelden, alle foto's. Het was prachtig om te zien, al die blijdschap bij iedereen", aldus de verdediger.

Lees meer:
0 reacties