Boudesteyn: "Er was al eerder interesse van onder meer FC Groningen"

Marcel Boudesteyn
Marcel Boudesteyn Foto: © Orange Pictures

Dick Schreuder maakte gisteren bekend te vertrekken bij PEC Zwolle. De succesvolle coach van de promovendus vertrekt naar het Spaanse CD Castellón.

Technisch directeur van PEC Zwolle, Marcel Boudesteyn, was niet verrast door het plotselinge vertrek. "Dick is populair, iemand die prijzen pakt en dat heeft hij afgelopen seizoen ook gedaan door ons terug naar de eredivisie te brengen", vertelt hij tegen de NOS.

Er was volgens Boudesteyn al interesse van onder meer Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht. "Maar nu komt er zoiets moois voorbij voor Dick, dan komt het moment dat je uit elkaar gaat. Het speelde de hele week al, maar hij is de man die er een klap op moet geven."

"Dick Schreuder is een man van projecten", zegt Boudesteyn zelf. Wat vindt de technisch directeur er dan van dat zijn trainer een club uit de Nederlandse eredivisie inruilt voor een Spaanse derdeklasser? "Daar ga ik niet op in. Dick moet eerst alle formaliteiten nog regelen. Ik vind daar niets van. Ik ken Dick al heel lang en hij ziet dit als een uitdaging. Dick is een avonturier."

Lees meer:
0 reacties