Brama: "Bij FC Groningen zijn ze daar behoorlijk jaloers op"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © Orange Pictures

FC Twente neemt het zondagmiddag in de Twentse derby op tegen Heracles Almelo. Wout Brama zwaaide afgelopen zomer af als speler van FC Twente, maar kent de sentimenten goed en ziet dat zowel FC Twente als Heracles Almelo er goed opstaan.

"Ondanks dat ze allebei een degradatie hebben meegemaakt, staan er nu twee florerende eredivisieclubs, die sterk verankerd zijn in hun eigen verzorgingsgebied", zegt Brama in de Tubantia. "Ik denk dat ze bij clubs als Vitesse, Roda, Groningen en Heerenveen behoorlijk jaloers zijn op de bezettingsgraad in de stadions hier. Ook na de degradaties was er geen sprake van een leegloop. En ik denk dat dat kenmerkend is voor de regio. Er is hier een heel sterke binding."

"Ik denk zelfs dat het saamhorigheidsgevoel door de degradatie alleen maar sterker is geworden", vervolgt Brama. "Je wilt als club nooit meer zoiets meemaken, maar soms is het wel eens goed om met z'n allen een dieptepunt te beleven om er vervolgens sterker uit te komen. En voor het verhaal in de geschiedenis is dit ook mooier dan altijd maar stabiel zijn en tiende worden. Dit is veel meer cult."

"Als je alle slechte dingen aan de kant hebt geschoven, ontstaat er leven. Bij Twente is alles alleen maar beter geworden. Kijk eens naar de synergie tussen de spelers en de supporters. De magie spat er vanaf. Er bestaat een wachtlijst van duizenden voor een seizoenkaart en er kan geen sponsor meer bij", aldus Brama.

Lees meer:
0 reacties