BREAKING | Cyril Ngonge uit selectie gezet: "En dat is jammer"

Cyril Ngonge in Groningen
Cyril Ngonge in Groningen Foto: © Pro Shots

Cyril Ngonge is uit de selectie gezet bij FC Groningen, zo laat de nummer twaalf van de Eredivisie weten via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller uit België, die in de jeugd van Club Brugge en PSV speelde, ontbreekt daardoor in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

De Duitse trainer Frank Wormuth laat weten dat Ngonge voorlopig bij FC Groningen onder-21 zit. “Wij hebben op dit moment de nodige uitdagingen", legt hij uit op de website van zijn werkgever. "Eén daarvan is het groepsproces. Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen."

"Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld", benadrukt Wormuth. "Wij hebben doelen gesteld en om die te bereiken moet iedereen aan de gestelde norm voldoen. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm. En dat is jammer, want hij heeft kwaliteiten die wij als team heel goed kunnen gebruiken", besluit de oefenmeester, die niet wil zeggen hoelang Ngonge 'geschorst' is.

“Dat ligt voor een belangrijk deel aan Cyril zelf. Wij laten hem niet vallen. Wij willen hem helpen", benadrukt de ervaren people-manager. "Maar op dit moment is deze maatregel noodzakelijk. Wij willen rust in en om de ploeg. Het team is belangrijker dan het individu. Wij blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen", besluit Wormuth, die vorig seizoen nog werkzaam was bij Heracles Almelo.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand