BREAKING | Uitspraak zaak Padt bekend; zware werkstraf voor wangedrag

FC Groningen-doelman Sergio Padt heeft een werkstraf van 50 uur gekregen vanwege zijn wangedrag in de trein. De rechter acht belediging, mishandeling en bedreiging bewezen, zo meldt RTV Noord.

De Officier van Justitie eiste een taakstraf van zeventig uur tegen de doelman en daarnaast een forse schadevergoeding. Padt reisde in september met de trein naar huis, maar hij had geen geldig vervoersbewijs bij zich. Tijdens een controle kreeg hij ruzie met de treinconducteur en volgens de officier maakte hij zich schuldig aan grof taalgebruik, mishandeling en belediging. Belediging was het spugen op de conducteur en dat erkende de doelman, maar mishandeling ontkende hij juist weer. 

''Ik hield mijn armen laag, tot ik een of twee keer was geduwd. Vervolgens werd er met een vinger dreigend naar me gewezen. Die heb ik weggeduwd. Toen heb ik, denk ik, met zijn hand tegen zijn gezicht geduwd. Maar ik heb hem niet zelf geslagen'', schrijft Sander de Vries op Twitter. Daarnaast ontkende hij ook dat hij beledigende dingen heeft gezegd zoals de officier het verwoorde. "Ik maak je kapot heb ik later gezegd. Ik kan me niet herinneren dat ik heb gezegd: ik maak je dood."

De sluitpost ging niet alleen in op wat de officier zei, want hij wilde ook zijn eigen verhaal doen. ''Ik krijg hier dagelijks berichten en grappen over. Mijn familie heeft ermee te maken. Dit is iets wat ik mijn hele leven meedraag. Dat houdt niet op." Mede door die grappen en doordat hij zo vaak in het nieuws is geweest, wilde zijn advocaat een verlaging van de straf die de officier voorlegde. Zijn advocaat wilde namelijk schuldigverklaring zonder strafoplegging.

In de rechtszaal zei Padt dat hij tijdens het incident aangeschoten was na het drinken van vier tot zes mixdrankjes op de lege maag. Ook speelde de teleurstelling over de nederlaag tegen AZ volgens hem mee in zijn agressieve gedrag. Volgens Padt had hij geen ticket doordat de automaat defect was. Padt zou volgens een getuige een foto hebben gemaakt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
za
18/02
FC Groningen
18:45
FC Emmen
za
25/02
FC Groningen
16:30
Excelsior
za
4/03
Feyenoord
20:00
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 18 -9 19
13 Vitesse 19 -12 19
14 Excelsior 18 -20 19
15 FC Emmen 19 -19 15
16 FC Volendam 18 -24 13
17 SC Cambuur 18 -18 12
18 FC Groningen 18 -19 12
Bekijk de hele stand