Bruggink ziet kracht FC Groningen: "Dat helpt heel erg mee"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Groningen versterkt zich al jaren met spelers uit Scandinavië. Volgens Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is dat een privilege wat niet alle clubs zich zomaar kunnen veroorloven.

"FC Groningen heeft daar bijvoorbeeld een vaste scout zitten, die woont daar. Dat helpt al heel erg mee", vertelt hij in De Ballen Verstand. De Tukkers hebben dat niet. "Wij hebben relatief weinig mensen, je kunt niet overal zijn. Je moet gaan bedenken: waar liggen onze prioriteiten?"

De focus van FC Twente ligt voorlopig op de Eredivisie, de KKD en Nederlanders in het buitenland. "Dan is de Scandinavische markt uiteindelijk ook interessant voor ons", stelt Bruggink. "Dat is zo meteen weer klaar, dan lopen er bijvoorbeeld weer een paar spelers uit contract die in de winter eventueel transfervrij weg zou kunnen."

FC Twente maakt graag stappen in de scouting, maar daarvoor is meer mankracht nodig. "Dan moet je aan de voorkant kijken: kunnen we daar meer in doen, kunnen we misschien meer in data gaan doen? Er zijn verschillende manieren om dat te realiseren", besluit hij de td.

Lees meer:
0 reacties