Brynjolfur Willumsson trots: "Ben onder de indruk van het stadion"

Brynjolfur Willumsson maakt de overstap naar FC Groningen. Daarmee komt hij net als zijn broer Willum Thór in de Eredivisie te spelen. De IJslands international is trots op zijn overstap en ziet diverse voordelen in het nieuwe avontuur.

Tegenover FC Groningen zet de kersverse aanwinst: “Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken. Ik heb een goed beeld van de Eredivisie en het is een mooi niveau waarop spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen.”

Volgens Willumson is er nog een voordeel. “Voor mijn ouders is het gemakkelijker. In Noorwegen moesten ze vaak een extra vlucht nemen om mij te zien voetballen en daarom kozen ze vaker voor Nederland. Nu hoeven ze die keuze niet te maken en datzelfde geldt voor vrienden.” “Ik ben een paar keer in Nederland geweest en voelde me er direct goed. Het is nu zaak om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen, me aan de nieuwe omgeving aan te passen en hard te werken. Ik heb het gevoel dat ik hier een betere voetballer kan worden en ben onder de indruk van de faciliteiten en het stadion. Ik zal in Groningen met betere spelers gaan trainen en spelen. Een mooie uitdaging die ik graag aan ga en waar ik veel zin in heb.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand