Buijs: ''Denk dat we pas in december iets zinnigs kunnen zeggen''

160738 c0176d250fa5a660d2a27331c7966b24
160738 c0176d250fa5a660d2a27331c7966b24

FC Groningen plaatste zich vorig seizoen met overtuiging voor de play-offs om Europees voetbal, maar bungelt nu onderin in de Eredivisie. De noordelingen hadden afgelopen weekend goede zaken kunnen doen, maar kwamen niet verder dan 1-1 tegen FC Twente.

"Een belangrijk verschil tussen het FC Groningen van nu en dat van vorig seizoen, is dat het ons niet is gelukt die 1-0 voorsprong over de streep te trekken", zegt trainer Danny Buijs in Voetbal International. "Vorig seizoen was ons dat waarschijnlijk wél gelukt. Het ontbreekt ons op dit moment nog aan bepaalde vastigheden. En dat is gezien de spelers die er staan ook wel verklaarbaar, denk ik."

Buijs kan nog na acht wedstrijden nog niet zeggen waar FC Groningen nu staat. "We zitten nog niet op het het niveau van clubs als FC Twente", meent hij. "Dat is ook geen schande. De vraag is alleen: gaan we dit seizoen nog naar dat niveau toegroeien, of blijven we daar dit jaar onder zitten en lukt het ons alleen een basis voor volgend jaar te leggen? Dat vind ik op dit moment heel lastig om te zeggen", aldus Buijs.

"Ik zie heel veel potentie in de groep, de jongens zijn leergierig en zelfkritisch, maar ik denk dat we pas in december iets zinnigs kunnen zeggen over wat we denken te kunnen bereiken in de tweede seizoenshelft", vervolgt de oefenmeester. "We willen heel graag weer de play-offs halen, maar of dat realistisch is, zal de tijd moeten uitwijzen."

Lees meer:
0 reacties