Buijs: "Een eerlijke kans? Bij FC Groningen had ik meer krediet"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs is al na twaalf wedstrijden ontslagen bij KV Mechelen. De oud-trainer van FC Groningen begon afgelopen zomer aan zijn Belgische avontuur, maar dat is nu al ten einde.

"Bij clubs als KV Mechelen staat vanaf de eerste minuut de druk erop, omdat dit seizoen drie clubs rechtstreeks degraderen. Als je maar een beetje in de buurt van die streep komt, wordt het snel onrustig", blikt Buijs terug in De Telegraaf. "Nu hadden we een slechte serie tegen de Belgische top met Club Brugge, Anderlecht en AA Gent en dat heeft me de das om gedaan."

Buijs hield het eerder vier maanden vol bij FC Groningen. "Soms gaat het heel snel en ik ben al de vierde op het hoogste niveau in België. Ik zal best zaken verkeerd hebben aangepakt. Wie doet dat niet? Maar bijna de complete spelersgroep heeft naar mij gereageerd en een aantal wil graag een keer afspreken, dus ik heb wel iets betekend", aldus de oefenmeester, die daarvoor dus niet beloond is.

"Of dit een eerlijke kans was?", vraagt hij zich af. "Bij FC Groningen had ik meer krediet als beginnend trainer toen we dramatisch startten en ik m’n laatste wedstrijden verloor. In twaalf duels kan het kwartje een paar keer de verkeerde kant opvallen, terwijl je over een serie van 34 wedstrijden de voors en tegens goed tegen elkaar kan wegstrepen. De ene club geeft je langer tijd dan de andere en de mensen bij KV Mechelen kozen voor deze optie."

Buijs wil niet direct met een beschuldigende vinger wijzen. "Je moet altijd eerst in de spiegel kijken voordat je met je vinger naar iemand wijst. Dat ga ik doen. Het ontslag is vers en moet ik eerst laten bezinken, alvorens ik alles de revue zal laten passeren. Ja, haha, daar heb ik genoeg tijd voor nu", lacht Buijs met de nodige zelfspot.

Hij staat open voor een nieuw avontuur in binnen- of buitenland. "Tot die tijd zal ik wat spelers bezoeken die mij hebben uitgenodigd na hun mooie transfer van FC Groningen naar grote Europese competities. Als trainer heb je daar geen tijd voor. Ik had het graag nog een paar jaar uitgesteld, maar het bestuur van KV Mechelen besliste anders."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties