Buijs hekelt optreden VAR: ''Dan gaat zo'n scheidsrechter twijfelen''

FC Groningen-trainer Danny Buijs is niet bepaald te spreken over het optreden van scheidsrechter Allard Lindhout en de dienstdoende VAR Joey Kooij in de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-1). Met name de toegekende penalty voor de Friezen zette kwaad bloed bij de geboren Dordrechtenaar.

"Ik heb het nog niet teruggezien maar ik vond dat we daar al meer hadden kunnen doen om die voorzet eruit te halen. Oké, die voorzet valt dan en in mijn optiek krijgt Deyo een licht duwtje en wordt hij wat uit balans gebracht. Het is heel licht contact en daardoor is hij uit balans", constateert Buijs bij FOX Sports. Hij kan er niet bij dat de VAR het beoordeelde als een 'slaande beweging' naar de bal. 

"Heb je zelf gevoetbald?", vraagt Buijs de interviewer. "Dan snap je toch wel dat als je soms een duwtje krijgt, je daardoor je handen gebruikt om je evenwicht te bewaren? Het probleem met de VAR is dat die in actie moet komen als bij hele duidelijke gevallen. Bij alle twijfelgevallen moet die gewoon z'n mond dichthouden en helemaal niet met het spel bemoeien."

"Die Joey Kooij is een jong ventje die nog in ontwikkeling is, en dat geldt ook voor mij als trainer, dan maak je fouten. Dat heeft met z'n ervaring en leeftijd te maken. Tegen Twente-thuis ook. Hij moet zich er niet mee bemoeien, tenzij er een overduidelijke situatie is. Hierdoor gaat de scheidsrechter twijfelen en wordt hij naar dat scherm geroepen", aldus een duidelijk geïrriteerde Buijs.

"Die Lindhout staat vijf minuten voor dat scherm en 44 herhalingen te zien, waarvan 43 in slow motion. Dan gaat zo'n man twijfelen. Het is niet overduidelijk. Natuurlijk zien we dat de bal tegen z'n hand komt, maar het is niet een overduidelijke, bewuste hand naar de bal toe", aldus Buijs.

???? | "Hij moet zich er niet mee bemoeien, tenzij er een overduidelijke situatie is."#heegrohttps://t.co/Xh5AltJfE8 pic.twitter.com/DX8o6k4Nj9

— FOX Sports (@FOXSportsnl) October 27, 2019

Lees meer:
0 reacties