Buijs: ''Ik denk dat wij eerder deze jongens moeten afremmen''

FC Groningen werkt dit seizoen met een jonge selectie, maar trainer Danny Buijs vindt dat absoluut niet erg. Buijs is erg te spreken over de inzet van zijn spelers en moet de spelers soms zelfs afremmen omdat ze erg gretig zijn.

"Als ik kijk naar de bereidheid en hoe hard ze willen trainen en wat ze eromheen allemaal doen. Het is uitstekend en die jonge jongens zijn heel gretig. Maar we hebben echt heel veel jonge jongens", vertelt Buijs in gesprek met FC Groningen TV.

"Als je de hele selectie gaat ontleden hebben we denk ik zo vijftien of zestien spelers van 22 jaar of jonger. Dan weet je dat het niet één constante lijn naar boven zal zijn en dat moet je accepteren. Dan zal het een keer goed zijn en dan zal het weer een keer wegzakken", vervolgt Buijs zijn verhaal.

Buijs ziet echter dat de mentaliteit goed is en dat is volgens hem heel belangrijk. "Het belangrijkste is dat de jongens een goede drive hebben en de bereidheid hebben. Ik denk dat wij eerder deze jongens moeten afremmen. Ze zijn zo gretig", aldus Buijs.

Lees meer:
0 reacties