Buijs: "Kreeg meteen een titel mee: ik was de hoer van Rotterdam"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs is momenteel trainer van het Belgische KV Mechelen, maar als voetballer kwam hij uit voor alle Rotterdamse profclubs. Buijs stond zowel bij Excelsior, Sparta en Feyenoord onder contract. Het hart van de oud-trainer van FC Groningen ligt echter bij Feyenoord.

"Ik heb tien jaar op Varkenoord rondgelopen en was daar vaker dan op school", vertelt Buijs aan het Algemeen Dagblad. "Vanaf de E’tjes tot aan de tweedejaars A’s ben ik daar geweest en heb ik deel uitgemaakt van een bijzondere lichting. We werden zelfs twee keer kampioen, terwijl Ajax toch bekend stond als de beste jeugdopleiding. Ik heb ook nog wedstrijden gespeeld voor de amateurtak en met een omweg het eerste behaald."

Buijs vervulde een jeugddroom met de bekerwinst in 2008. "Op maandagmiddag na de bekerwinst op de Coolsingel", herinnert Buijs zich. "Daar kreeg ik de bevestiging van wat die club betekent. Als supporter heb ik na de titel in Groningen ook op de Coolsingel gestaan. Op het bordes, met mijn zoontjes aan de hand, keek ik naar die duizenden mensen op het plein, daar waar ik als jong ventje ook had gestaan en met bewondering naar boven had gekeken. Nu stond ik zelf daarboven te kijken naar tienduizenden fans die op een gewone maandag massaal naar de Coolsingel waren gekomen.

In mijn Feyenoord-tijd zijn er ook een hoop mindere dingen gebeurd, maar dat lag ook aan mezelf. Omdat ik het supportersgevoel niet kon onderscheiden van wat er bij het topsportleven kwam kijken."

Bij Sparta sloot Buijs zijn carrière af. "Een flink deel van het Sparta-publiek mocht mij zelfs niet, domweg omdat ze een hekel hebben aan Feyenoord en Excelsior. Dus het was een huwelijk gedoemd te mislukken. Vanaf dat moment had ik dus voor alle betaald voetbalclubs in Rotterdam gespeeld en kreeg ik meteen een titel mee: ik was de hoer van Rotterdam", aldus Buijs.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties