Buijs over FC Groningen: "Was niet altijd conform de realiteit"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode als trainer van FC Groningen. De huidige trainer van Fortuna Sittard zegt ook dingen achteraf liever anders aangepakt te hebben.

“Ik begon als jonge trainer bij een grote club. We hebben afgelopen seizoen gezien wat het losmaakt als FC Groningen niet presteert. Rond de club hingen verwachtingen die niet altijd conform de realiteit waren. Ik moest daarin mijn eigen weg vinden”, begint Buijs bij Voetbal International.

“En het is ook enthousiasme. Ik wilde spelers en club zo graag helpen. Bij iemand als Azor Matusiwa pakte dat heel goed uit”, vervolgt hij. “Ik geloofde in hem en hij in mij, we hebben veel gesprekken gevoerd. En uiteindelijk is hij zichzelf gaan ontwikkelen. Als je ziet welke stappen hij dan zet; dat is het mooiste wat je kunt bereiken als trainer.”

Bij Daniël van Kaam lukte dit niet,. “Bij hem vlakte de groei af. Dat zorgde voor veel vragen. Wat heb ik fout gedaan? Hoe komt dit? Als trainer moet je realiseren dat de ontwikkeling uiteindelijk altijd vanuit de speler zelf moet komen. Jij kunt dat niet voor hem doen.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties