Buijs: ''Toen is al gebleken wat de steun van het publiek kan doen''

160738 c0176d250fa5a660d2a27331c7966b24
160738 c0176d250fa5a660d2a27331c7966b24

FC Groningen treedt vrijdagavond als nummer zeventien aan tegen FC Twente. FC Groningen-trainer Danny Buijs ziet dat FC Twente daarentegen uitstekend presteert momenteel.

"Het is een mix, met veel ervaren jongens zoals Unnerstall op doel, Pröpper achterin, Brama op het middenveld, Vlap en Van Wolfswinkel", zegt Buijs. "Dus eigenlijk hebben ze in hun as jongens staan die al heel veel ervaring hebben. Nog niet eens qua leeftijd, maar wedstrijdervaring op het hoogste niveau in Nederland of zelfs in het buitenland. Daaromheen hebben ze ook een paar jongere spelers. De laatste weken doen ze het uitstekend. Ze hebben vier keer op rij gewonnen en niet tegen de minste ploegen."

Buijs merkt op dat FC Twente niet een vaste speelwijze heeft. "Het is een ploeg met wisselende gezichten in de wedstrijd", geeft hij aan tegenover FC Groningen TV. "Op sommige momenten zetten ze heel hoog en agressief druk en op sommige momenten zakken ze heel compact in en spelen ze vanuit de omschakeling. Dat is hoe ik FC Twente de afgelopen wedstrijden heb gezien."

De trainer is blij dat het stadion vrijdag weer vol mag. "In de vorige thuiswedstrijden, waarbij we nog geen volledige bezetting hadden, is al gebleken wat de steun van het publiek kan doen. Met een vol stadion achter ons kan het ons helpen om een goed resultaat te halen tegen FC Twente. Ook de sfeer rond de thuisduels met FC Utrecht en Heerenveen heeft laten zien dat het iets teweeg kan brengen bij de spelers. We gaan er met elkaar alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten tegen Twente", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties