Buijs vindt nieuwe club in Eredivisie: "Fijne gesprekken gehad"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Danny Buijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De oud-speler van Feyenoord heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Sittardse Eredivisionist en wordt de opvolger van de veelbesproken Julio Velázquez.

Op de website van Fortuna geeft Buijs het volgende aan: "Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen. Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Wij moeten er -met z'n allen- elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Américo Branco van de technische directie licht de keuze voor Buijs toe: "Danny sluit uitstekend aan op het profiel dat we als club vooraf hadden geschetst. Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen. In de afgelopen periode hebben Danny, Ivo Pfennings en ik meermaals met elkaar om de tafel gezeten. Deze gesprekken verliepen zeer positief en hebben onze keuze alleen maar bevestigd. Zijn filosofie en speelstijl komen overeen met de passie en intensiteit die onze fans, maar ook wij als club graag willen zien."

Danny Buijs begon zijn trainersloopbaan in 2014 bij Kozakken Boys. In 2018 vertrok hij naar FC Groningen om in 2022 kortstondig aan het roer te hebben gestaan bij KV Mechelen. Bij laatstgenoemde werd hij na 12 competitieduels ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Lees meer:
0 reacties