'Buijs wist als FC Groningen-trainer nooit te winnen van FC Twente''

133987 8f225cc5dc81d91409d2b5d6ae0ae9c6
133987 8f225cc5dc81d91409d2b5d6ae0ae9c6

FC Groningen ontvangt vrijdagavond FC Twente. De bezoekers uit Enschede kunnen de laatste jaren goede statistieken overleggen in de Euroborg.

FC Twente-watcher Leon ten Voorde ziet dat FC Groningen het lastig heeft. De noordelingen staan op de zeventiende plek, maar gingen al wel op bezoek bij Ajax en PSV. "Dat neemt niet weg dat de ploeg nog zoekende is, nadat het in de laatste dagen van de transferwindow het komen en gaan van spelers was", schrijft Ten Voorde op de website van TC Tubantia.

FC Twente wist daarnaast drie van de laatste vijf ontmoetingen te winnen van FC Groningen en speelde tweemaal gelijk. FC Groningen heeft het de laatste jaren lastig met FC Twente. "Van de veertien gespeelde wedstrijden in de Euroborg werden er maar twee door de thuisploeg gewonnen. Buijs wist als trainer van FC Groningen zelfs nog geen enkele keer te winnen van FC Twente", aldus Ten Voorde.

FC Groningen heeft momenteel vooral moeite met het maken van doelpunten, terwijl FC Twente nu juist uiterst effectief is. "In de voorbije drie duels scoorde FC Twente maar liefst tien keer en dat staat in een schril contrast met de volgende tegenstander FC Groningen dat al 180 minuten droog staat."

De warming-up is begonnen..FC Twente vrijdag op bezoek bij de voormalige aartsrivaal uit de tijden van Het Diekman en Het Oosterpark.
https://t.co/weVXGxPMxE

— Leon ten Voorde (@deBankzitter) September 30, 2021

Lees meer:
0 reacties