Burgemeester wil een verplichte vergunning voor elk duel Groningen

Supporters van FC Groningen in het uitvak bij SC Cambuur
Supporters van FC Groningen in het uitvak bij SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Burgemeesters die een betaaldvoetbalorganisatie in hun gemeente gevestigd hebben, willen dat de voetbalclubs in het vervolg voor elke thuiswedstrijd een vergunning gaan aanvragen. Dat staat in het landelijk handelingskader voor voetbalgemeenten dat door de burgemeesters met een BVO is opgesteld, zo meldt De Telegraaf.

In deze verplichte vergunning moet beschreven staan wat het risicoprofiel van de wedstrijd is en hoe de veiligheid rondom het duel is geregeld. Afhankelijk van het risicoprofiel moet qua veiligheid beschreven worden hoe fouillering en schouw in het stadion zijn geregeld, hoe de kaartverkoop is georganiseerd, hoe het handhavingsbeleid eruit ziet, hoe een eventuele ontruiming van het stadion in zijn werk gaat en hoe er wordt omgegaan met supporters van zowel uit- als thuisclubs.

Wordt er geen gehoor gegeven aan het aanvragen van de vergunning, dan krijgen ze straf, variërend van een waarschuwing bij de eerste keer tot een dwangsom of spelen zonder supporters bij herhaaldelijke overtredingen. Als uitsupporters zich als groep misdragen moet hun club de volgende keer of keren met minder of helemaal zonder publiek spelen.

De burgemeesters constateren dat ordeverstoringen rondom voetbalwedstrijden na corona een steeds vaker voorkomend verschijnsel zijn geworden, zegt burgemeester Paul Depla van Breda.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties