Buurtbewoners doodsbang van hond Abraham: "Iedereen angstig"

Paulos Abraham
Paulos Abraham Foto: © Orange Pictures

Paulos Abraham, speler van FC Groningen, heeft in zijn buurt geen vrienden gemaakt. De hond van de Zweed, een American Stafford, heeft de hond van een mede-flatbewoner doodgebeten.

Dat gebeurde drie weken geleden. "De hond van Abraham hapte naar onze hond, en het was direct klaar", vertelt het baasje van de overleden hond aan RTV Noord. "In zijn hoofd gebeten. Wat ik nog het ergste van alles vond, was dat de vriendin van Abraham niet wilde dat we de politie zouden inschakelen."

"De vriendin van Abraham heeft gezegd: Bel alsjeblieft niemand: dan geven we je geld. Tegen een kind van 17. Ik ben er nog steeds boos om", aldus de baas. De politie werd uiteindelijk wel gebeld en heeft Abraham gevraagd om zijn hond een muilkorf aan te doen. Daar heeft hij gehoor aan gegeven.

"De hond is na het incident opgenomen in het register voor gevaarlijke honden", zegt woordvoerder Onno Molenaar van de gemeente Groningen. "Er zijn met de eigenaar duidelijke afspraken gemaakt. Daarnaast is er een muilkorf- en aanlijnplicht opgelegd."

Daar zou Abraham zich echter niet aan houden. "Het is maar wanneer ze er zin in hebben. Als het 's avonds wat later is, laten ze hem gewoon lopen zonder korf." Buurtbewoners zijn doodsbang: "Iedereen is angstig. Er zijn mensen die zelfs pepperspray of een mes meenemen als ze hun hond uitlaten. Er zijn zelfs mensen die willen verhuizen omdat ze gewoon veel te bang zijn."

FC Groningen wil niet reageren op de kwestie, Abraham laat weten het 'verschrikkelijk' te vinden. "Als het om huisdieren gaat, komt er natuurlijk veel emotie bij kijken. Niet alleen bij het getroffen gezin, ook bij mijzelf. Ik heb maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Daarnaast ben ik met het gezin in gesprek om tot een oplossing te komen voor de ontstane situatie en daarom vind ik het jammer dat mensen het nodig vinden de media op te zoeken."

Lees meer:
0 reacties