"Daarbij kreeg Lukkien nog een flinke zuigzoen in zijn nek"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien is Groninger pur sang. Hij wist de Trots van het Noorden na één seizoen Keuken Kampioen Divisie weer terug te brengen naar de Eredivisie.

"Ook voor de trainer is het een promotie met een bijzonder tintje. Net als Valente, Bacuna, Van Bergen en al die andere jongens groeide ook hij op als supporter van FC Groningen. De kans om na jaren bij FC Emmen hoofdtrainer te worden bij zijn favoriete club greep hij afgelopen zomer dan ook met beide handen aan", schrijft Bart Kruijt namens Voetbal International.

Makkelijk zou het niet worden. "Lukkien wist dat hem een zware klus te wachten stond, maar ging de uitdaging niet uit de weg. De trainer had even de tijd nodig om het juiste elftal samen te stellen en in de eerste maanden van het seizoen was er vanwege de beroerde resultaten ook best wat kritiek op hem."

De trainer bleef echter rustig en revancheerde zich. "Maar Lukkien maakte de juiste keuzes, kreeg de machine aan het draaien en werd vrijdag getrakteerd op de traditionele bierdouche. En daarbij nog een flinke zuigzoen in zijn nek, gegeven door een mannelijke supporter die op het veld zijn emoties duidelijk even niet meer de baas was."

Lees meer:
0 reacties