Danny Buijs maakt zich zorgen: "Dat maakt ze doodongelukkig"

Danny Buijs namens Fortuna Sittard
Danny Buijs namens Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Danny Buijs tekende deze zomer een contract bij Fortuna Sittard. De oud-trainer van FC Groningen houdt zich echter niet alleen bezig met het voetbal, maar ook met de maatschappij in Nederland. En daar maakt Buijs zich best zorgen om.

"In Nederland lijkt het of steeds meer mensen vinden dat je geslaagd bent in het leven als je een dikke auto onder je kont hebt en een grote horloge om je pols draagt", vertelt Buijs aan het Algemeen Dagblad. "Die gedachte zie je op de basisschool al terug. Sommige ouders eisen op hoge poten dat hun kinderen een vwo-advies krijgen. Want: met die opleiding kunnen ze later veel geld verdienen."

"Man, het is allemaal zo oppervlakkig. En, dat vooral: schadelijk. Die druk en stress waar kinderen mee worden opgezadeld, maakt ze namelijk doodongelukkig. Alsof ze gefaald hebben wanneer ze niet meegaan in die, mede door sociale media aangewakkerde, hang naar materialisme! Hou op, zeg. Echt, ik maak me grote zorgen over die ontwikkeling", aldus de oud-Feyenoorder.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties