Danny Buijs reageert: "Heel opmerkelijk dat dit nu op straat ligt"

Danny Buijs voor de camera van ESPN
Danny Buijs voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Danny Buijs is verbaasd dat de toenadering van FC Groningen naar zijn persoon op straat ligt. De oud-trainer van de Groningers werd zes duels voor het einde van het Eredivisie seizoen benaderd door de club om het seizoen af te maken, zo bevestigt Buijs zelf.

"Maar ik wil ook graag aangeven dat ik het heel opmerkelijk vind dat dit nu op straat ligt", vertelt Buijs aan Voetbal International. "Vanochtend vroeg ben ik gebeld door een journalist van RTV Noord, die me dit voorlegde. Inmiddels weet ik dat de informatie, waar slechts een paar mensen vanaf wisten, vanuit de club is gekomen."

"Ik ben gepolst vanuit de raad van commissarissen", gaat Buijs verder. "Ik heb gelijk gezegd dat ik het niet ging doen, om een aantal redenen. Het was namelijk te kort dag richting het einde van het seizoen om nog iets te kunnen veranderen én er was geen toekomstperspectief voor na die zes duels, want de club had al een nieuwe trainer (Dick Lukkien, red.) vastgelegd. Daarnaast zou het me mogelijk ook belemmeren in mijn eigen toekomst, omdat ik de periode niet kon benutten voor gesprekken met andere clubs."

Rondom de toenadering lekte het gegeven niet uit. En dat had ook best zo mogen blijven, als het aan Buijs had gelegen. "Want niemand heeft hier iets aan. Ik niet, want mensen denken dat ik het gelekt heb, terwijl dit niet zo is. Dennis van der Ree niet, die het seizoen afmaakt. En Wouter Gudde niet, met wie ik niet gesproken heb en nog steeds een prima band heb", aldus Buijs.

Danny Buijs
FC Groningen benaderde Buijs dit seizoen: "Dan had ik het gedaan" Lees ook

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties