'Dat is heel moeilijk te accepteren en voelt heel oneerlijk''

FC Groningen zal moeten snijden in het personeel om de coronacrisis het hoofd te bieden. Tegelijkertijd zou de club ook grote bedragen over hebben om Mark Diemers los te weken bij Fortuna Sittard. Die zaken vallen niet altijd even goed met elkaar te rijmen.

"Dat is heel moeilijk te accepteren", reageert Voetbal International-journalist Lentin Goodijk bij FC Afkicken. "FC Groningen had vorige week elf mensen ontslagen en vervolgens worden ze in verband gebracht met Diemers, die ze voor een behoorlijke som willen halen. Dat voelt heel oneerlijk, al heb je tegelijkertijd ook te maken met sportieve garanties die je moet kunnen stellen."

Goodijk beseft goed dat clubs ook moeten investeren om vooruit te kunnen blijven gaan. "Als je geen nieuwe spelers haalt of niet genoeg krijgt voor je eigen spelers, dan ga je het seizoen erop nog slechter spelen en zak je nog verder weg. Dus dat is heel ingewikkeld. Puur persoonlijk vind ik het af en toe wel pijnlijk", aldus Goodijk, die voor VI onder meer clubwatcher is van FC Groningen en SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties