'Dat zou toch wat zijn? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Lars Veldwijk''

Lars Veldwijk mag zich twéévoudig international noemen. Op 15 november 2017 maakte hij zijn debuut voor Zuid-Afrika tegen Mozambique (1-1). Veldwijk is erg trots op dit gegeven en ziet met Bafana Bafana een mooie toekomst tegemoet. ''Als de nieuwe bondscoach me een kans geeft, ga ik er alles aan doen het WK te halen''

''Ik heb daar gestaan en mag dat mooie shirt hopelijk nog vaker dragen. Dat dank ik aan mijn vader. Mijn opa en oma zijn naar Zuid-Afrika geëmigreerd. Mijn vader is er geboren en heeft daar tot zijn veertiende gewoond. Ik speelde al jaren met de gedachte voor Zuid-Afrika uit te komen, maar mijn zaakwaarnemer wilde kijken hoe ik me in Nederland zou ontwikkelen.''

''Ik ben een realist en zag dat Oranje een moeilijk verhaal zou worden. Toen heeft hij contact gelegd met een Zuid-Afrikaanse journalist. Ik gaf een interview waarin ik mijn interesse kenbaar maakte. Inmiddels ben ik twee keer opgeroepen en heb ik één interland achter mijn naam'', geeft Veldwijk aan in Voetbal International.

''Al ben ik daar wel een opvallende verschijning: een blanke man van 1 meter 97 met tatoeages zie je in Afrika niet elke dag. Vanaf het moment dat ik voet op Zuid-Afrikaanse bodem zette, was het één groot feest. Je kent waarschijnlijk die beelden wel van dansende en zingende voetballers. Dat is dus echt zo! Sterker nog, ik moest zelfs een begindansje doen! Bij veel clubs moet je als nieuwkomer zingen, in Afrika moet je dansen. Gelukkig zijn daar geen beelden van.''

''We hebben een goede kans ons te kwalificeren voor het WK. We staan eerste in een poule met vier landen. De winnaar plaatst zich voor Rusland. Dat zou toch wat zijn? Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Lars Veldwijk.''

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand