"De elf spelers die vrijdag op het veld stonden degraderen niet"

FC Groningen viert de promotie naar de Eredivisie
FC Groningen viert de promotie naar de Eredivisie Foto: © BSR Agency

RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker denkt dat het huidige FC Groningen zich kan handhaven in de Eredivisie. Wel ziet hij een andere kwetsbaarheid bij de Groningers.

In de wekelijkse sportdiscussie op Radio Noord laat Bleeker weten dat dit team Eredivisiewaardig is. “Als je de elf spelers die vrijdag op het veld stonden de eredivisie in stuurt, degradeer je niet. Zeker niet. Wel ziet hij een ander probleem. “De spelers die daarachter staan zijn wat minder goed. Dus bij blessures of schorsingen kan het elftal wel ineens een stuk zwakker worden. Je hebt sowieso een aantal nieuwe spelers nodig, ik denk ook dat er wel wat spelers zullen vertrekken.”

Analist en oud-speler Paul Matthijs sluit zich hierbij aan maar houdt wel een slag om de arm. “Incidenteel hebben ze aangetoond dat ze dat prima kunnen, maar een seizoen duurt 34 wedstrijden. Er moeten wel spelers bij, denk ik. Aan de andere kant: je weet nooit hoe deze groep zich kan ontwikkelen. Dat is wel de lastige situatie.”

Wel weet de analist hoe je dat moet aanpakken. “Je moet deze jongens ook de kans geven zich te ontwikkelen richting eredivisieniveau. Maar aan de hand van een aantal ervaren kwaliteitsspelers kan die ontwikkeling nog sneller gaan. Haal spelers die passen in het team, dat is het belangrijkste”, adviseert de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties