"Denk je nou echt dat heel Nederland warmloopt voor Groningen – NAC?"

Een duel tussen FC Groningen en NAC
Een duel tussen FC Groningen en NAC Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen is niet blij met het conceptprogramma van de Eredivisie voor komend seizoen. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de competitie wordt geopend met een duel tussen FC Groningen en NAC Breda.

"Het lukt de KNVB toch iedere keer weer om een totaal niet aansprekende wedstrijd te plannen als eerste wedstrijd van het seizoen", opent Driessen zijn verhaal in de De Telegraaf-podcast Kick-off. "We hebben al een keer PEC – FC Utrecht gehad of zo. Daar loopt niemand warm voor. Groningen loopt ook niemand warm voor, want dat is gewoon een KKD-wedstrijd waar we naar gaan zitten kijken."

Volgens de chef voetbal staat er in de gehele eerste speelronde geen enkele aantrekkelijke wedstrijd op de planning. "De meest aansprekende is misschien de allerlaatste en dat komt vanwege het debuut van Robin van Persie. Dat is Ajax – SC Heerenveen die is zondagavond. Ajax speelt thuis, Feyenoord speelt thuis, PSV speelt thuis, dan denk ik ook: wil je het de topclubs nog makkelijker maken?", vraagt Driessen zich hardop af.

Hij is van mening dat de Eredivisie in Nederland een A-merk is, die gestart zou moeten worden met een A-wedstrijd. "Gewoon een topwedstrijd, Utrecht – Ajax of zoiets. Begin daarmee. Begin niet met Groningen – NAC, dat zijn twee clubs die uit de eerste divisie komen. Denk je nou echt dat heel Nederland warmloopt voor Groningen – NAC? Dat iedereen voor de televisie gaat zitten? Dat vind ik echt onbegrijpelijk", oordeelt Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand