Derksen haalt uit naar Buijs: ''Wat wil hij doen? Ze eruit gooien?''

149543 59725469942ee52ba4785569ad08a464
149543 59725469942ee52ba4785569ad08a464

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor Danny Buijs, die na het gelijke spel van FC Groningen bij Sparta Rotterdam hard uithaalde naar zijn eigen spelers. Volgens Derksen moet de trainer van FC Groningen zijn hand in eigen boezem steken.

"De trainer waar ik vreselijk aan geërgerd heb is die trainer van Groningen, die daar een toespraak geeft voor de tv dat hij zijn ziel en zaligheid erin steekt, en dat hij er niks van terugkrijgt", zei Derksen maandagavond bij Veronica Inside. Buijs liet weten dat hij dat ook van zijn spelers eist.

"Ik denk: ja, als jij je zo raar gedraagt altijd, misschien dat die spelers je helemaal niet meer serieus nemen", reageert Derksen. "Daar moet je nooit over klagen, dat spelers het niet oppikken. Want naar verloop van tijd brandt een trainer zich af bij zo'n groep, want dan kunnen ze dat riedeltje wel dromen."

Derksen noemt de teksten van Buijs vooral 'bla, bla, bla'. "Wat wil hij dan doen? Ze eruit gooien? Hij heeft een selectie van veertien man, hij kan er helemaal niemand uitgooien. Het zijn allemaal van die trainersverhalen. Een trainer die teleurgesteld is, en het is wel gemakkelijk om het bij de spelers neer te leggen."

Volgens Derksen moet Buijs zich zelf gedragen langs de lijn. "Als je een compilatie maakt van zijn escapades voor de dug-out, dan kom je van het lachen niet meer bij. Die spelers zien dat ook, natuurlijk. Dit is meestal het begin van het einde. Het is uit teleurstelling, ik begrijp het wel. Bij Sparta had hij gerekend op drie punten, en dat gaat dan niet. Sparta had het zelfs verdiend", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties