Derksen haalt uit naar Van Dijk: "Ik geef geen stuiver voor hem"

Virgil van Dijk bij Liverpool
Virgil van Dijk bij Liverpool Foto: © Pro Shots

Johan Derksen is niet te spreken over de defensie van het Nederlands elftal. De analist heeft maandagavond bij Veronica Inside met name kritiek geuit op voormalig FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk.

Het was niet om aan te gluren, terwijl je tegen een dreumes speelt", zegt Derksen. "Als je gewoon je taken vervult, dan vallen die twee goals aan het einde niet. Kijk, deze jongen speelt de personality. Het is wel een man die opkomt, maar als leider geef ik geen stuiver voor hem. Hij staat daar achterin."

"Als de rechtsback naar voren holt, moet hij hem preventief terugroepen. Als Koopmeiners niet met zijn man meeloopt, moet Van Dijk hem erheen roepen", aldus Derksen. "Of ik het dan over de aanvoerder van Liverpool heb? Ja, maar hij coacht helemaal niks. Hij had kunnen verhinderen dat iedereen wegliep, want hij heeft het overzicht van achteruit."

"Die Dumfries bleef maar gaan, en je weet: dat is een leuke, doch tactisch domme voetballer. Hij holt echt maar wat weg. Wie roept nu die rechtsback terug dan, als die aanvoerder het niet doet? Want hij geeft ook geen enkele bal goed voor", besluit Derksen.

Lees meer:
0 reacties