Dick Lukkien ambitieus: "Ploeg met jongens uit regio kan best"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

Dick Lukkien leverde dit jaar met FC Groningen na een stroeve start een topprestatie door na een jaar afwezigheid te promoveren naar de Eredivisie.

Tegenover Voetbal International gaat Dick Lukkien in op de optie om een ploeg samen te stellen met jongens uit de buurt. "Het kan best, presteren met jongens uit de regio. Als ze maar goed genoeg zijn', besloot Lukkien. 'In Spanje doet Athletic Bilbao het ook met alleen maar spelers uit de eigen omgeving. Daar moeten we ons niet op blindstaren, maar we hebben hier gewoon een geweldige opleiding. De Onder-18 heeft een prachtig elftal, de Onder-16 ook, in de Onder-21 lopen een paar goede talenten rond… Daar moet je eerst naar kijken."

Lukkien weet dat afgelopen jaar heel belangrijk is geweest voor FC Groningen. "Ik denk dat het voor de club een geweldig leerjaar is geweest, dat we dicht bij onszelf moeten blijven. Wat je in huis haalt is niet altijd beter dan wat je al in huis hebt. Daar is dit seizoen wel een heel mooi bewijs van geweest", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties