Dick Lukkien dolblij na promotie: "Ik weet van hoe ver wij komen"

Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger
Casper Goedkoop, Dick Lukkien en Marcel Groninger Foto: © BSR Agency

FC Groningen is gepromoveerd naar de Eredivisie na een 2-0 overwinning in eigen huis op Roda JC. Vorig jaar degradeerde de Trots van het Noorden nog naar de Keuken Kampioen Divisie. Toen trainer Dick Lukkien toen arriveerde, zat de negativiteit er nog behoorlijk in. De start van de competitie dit seizoen viel ook nog eens tegen.

"Ik weet van hoe ver wij komen. En dat is van heel ver", zegt Lukkien tegen Voetbal International. "In oktober hebben we echt de bodem wel geraakt, met een gelijkspel in vijf wedstrijden. We hebben dat met zijn allen omgebogen. Dat geeft me wel heel veel voldoening." 

Lukkien vervolgt: "Ook dat we het hebben bereikt met heel veel jongens van de club. Het publiek herkent zich in dit elftal. Een jaar geleden stonden de mensen hier met capuchons op hun hoofd op het veld, nu stonden de mensen te janken van emotie. Dat is prachtig om te zien."

Heeft dit FC Groningen wat te zoeken in de Eredivisie? "Dat is voor nu even niet zo belangrijk. Ik vind dat wij een topprestatie hebben geleverd en daar gaan we nu rustig van genieten. Maar ik denk zeker dat wij een spelersgroep hebben die meekan op het hoogste niveau. Er zullen een paar versterkingen nodig zijn, maar daar hebben we de tijd voor", aldus Lukkien.

Lees meer:
0 reacties