Dick Lukkien duidelijk over succes: "Neem dat maar van mij aan"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

FC Groningen greep naast de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat mocht de pret niet drukken. Dick Lukkien en zijn mannen wisten met een tweede plek alsnog te promoveren naar het hoogste niveau.

Lukkien ziet in dat het zeker niet alleen zijn verdienste is, zo laat hij weten in Word Groter Magazine. "Het is absoluut de handtekening van de gehele staf, want de mensen om mij heen zijn cruciaal in de route naar succes,” stelt Lukkien. “Iedere trainer bij ons heeft verstand van voetbal, anders kom je niet in het betaald voetbal terecht, neem dat maar van mij aan. Het zijn stuk voor stuk vakmensen, de trainers op het veld en ook de fysieke staf en iedereen er omheen."

Lukkien noemt ook namen. "De assistent-trainers Casper Goedkoop en Marcel Groninger zijn geweldig en kijk hoe fit we zijn. Dat is toe te schrijven aan de fysieke staf en hoe we met elkaar samenwerken. Ik ben een hoofdtrainer die veel vertrouwen geeft aan de mensen om mij heen en volgens mij ben ik in staat verbinding te creëren. Als staf moet je een team vormen, elkaar willen helpen en ik denk dat we dat heel goed voor elkaar hebben in Groningen. Iedereen is loyaal aan het plan dat we hebben en brengt het maximale om dit plan positief te beïnvloeden."

Lees meer:
0 reacties