Dick Lukkien heeft nieuwe assistent binnen: "Kijk er naar uit"

Marcel Groninger
Marcel Groninger Foto: © Pro Shots

FC Groningen voegt Marcel Groninger toe aan de technische staf voor het seizoen 2023/2024. De 52-jarige Stadjer heeft een tweejarig contract getekend in Euroborg. De huidig assistent-bondscoach van Jong Oranje gaat de komende twee seizoenen Dick Lukkien assisteren, de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen, zo meldt de club op haar website.

Voordat hij het betaald voetbal inrolde, was Groninger succesvol trainer in de top van het amateurvoetbal bij Be Quick 1887 en HHC Hardenberg. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag te willen terugkeren bij FC Groningen. “In mijn eerste periode heb ik al een hele mooie en succesvolle tijd gehad bij de club. Het winnen van de play-offs om Europees voetbal en natuurlijk de bekerwinst in 2015 zijn momenten waarop ik met heel veel plezier terugkijk."

Groninger is blij dat hij deze kans kreeg. "Het is heel mooi dat ik gevraagd ben om te helpen te bouwen aan een FC Groningen, zoals FC Groningen hoort te zijn: een goede Eredivisieclub. Ik kijk er naar uit om weer te gaan werken met de mensen bij de club en de hernieuwde samenwerking met Dick. Als je als driejarig jongetje al in het Oosterpark langs het veld hebt gestaan en de club sindsdien altijd bent blijven volgen, dan is het heel mooi dat je bij jouw club opnieuw een rol mag gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties