Dick Lukkien teleurgesteld: "Een wedstrijd om snel te vergeten"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

FC Groningen speelde vrijdagavond teleurstellend gelijk in eigen huis tegen Helmond Sport. Na 90 minuten voetballen werd er niet gescoord. Na afloop van de wedstrijd reageerde trainer Dick Lukkien voor de camera's van ESPN.

"De eerste helft hebben wij eigenlijk verslapen", begint Lukkien. "Veel te laag baltempo, niet goed genoeg in de veldbezetting en te slordig. Tegelijkertijd moet je ook kijken naar de tegenstander en die hadden dat goed voor elkaar. Na de rust hadden we een goede fase, maar dat zakte ook al snel weg. Een wedstrijd om snel te vergeten."

"We gingen wat ongeduldiger spelen, want dit is een wedstrijd die we eigenlijk moeten winnen", gaat hij verder. "Dat leidt tot meer onnauwkeurigheid. Naar mate de wedstrijd vorderde gingen we steeds minder voetballen, waardoor die goal er ook niet meer in zat. We hebben ook niet echt meer een kans gehad in de eindfase."

Helmond Sport kreeg via Martijn Kaars twee honderd procent kansen. Mist Lukkien niet zo'n type spits in zijn eigen selectie? "Onze jongens kunnen ook een goal maken, dat hebben ze al laten zien. De vraag is wel gerechtvaardigd, maar ik denk dat wij dat wel in de gelederen hebben."

"Er zit een onverzettelijkheid in onze ploeg, dat zie je vanavond ook", richt de leermeester zich op de wedstrijd tegen Feyenoord van aankomende week. "Wij vinden dat een prachtig affiche en dat we niet de favoriet zijn is ook mooi meegenomen. We gaan onze huid duur verkopen, en ik zal een beroep op ze doen om de wedstrijd van hun leven te gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties