Dick Lukkien ziet kansen: "Daar moeten wij gebruik van maken"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

FC Groningen neemt het vanavond in De Kuip op tegen Feyenoord. De winnaar mag zich finalist noemen van het bekertoernooi, iets waar trainer Lukkien naar uitkijkt. Hij belde met Alex Pastoor, trainer van Almere City. Hij speelde afgelopen zondag tegen Feyenoord en moest in de slotfase het hoofd buigen.

Lukkien vertelt hierover aan NOS het volgende. "Ik was benieuwd naar zijn plan en hoe hij dingen heeft ervaren. Ik heb ook gekeken naar hoe Go Ahead Eagles en RKC het deden. Al die ploegen hebben het op hun eigen manier gedaan en waren er dichtbij. Wij gaan proberen daar een goede mix van te maken."

De oefenmeester van FC Groningen ziet dan ook kansen. "Hun avontuurlijke manier van spelen levert nogal eens ruimte op. Hoe meer spelers je op de helft van de tegenstander hebt, hoe minder je er op je eigen helft hebt. Dat zijn ruimtes die zij laten. Ik vind het een prachtige instelling, maar het is wel iets waar wij gebruik van kunnen maken. Wij zullen Feyenoord op een slechte dag moeten treffen, omdat zij de favoriet zijn. Maar ik denk ook dat als wij de wedstrijd kunnen aanvliegen zoals wij denken dat te moeten doen, en een beetje geluk hebben, dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties